Instagram'da Satış Yapmak | Instagram İle Kazançlarınızı Arttırın

Bir çok kişi ve kurum İnternet'i kullanarak işlerini arttırmayı ve yeni müşteriler bulmayı hedefliyor. İnsanlar sürekli yeni pazarlama kanalları arıyor. Günümüzde sosyal paylaşım sitelerinin ve uygulamalarının yaygınlaşması nedeniyle İnternet'ten para kazanma yöntemleri arasına Instagram'da satış yapmak da eklendi. Bu yazımızda ürünlerini Instagram üzerinden satmak isteyenlere yardımcı olacağız.

Instagram'dan satış nasıl yapılır?

Instagram dünya genelinde en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşım uygulaması. Uygulama tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler. Bu durum, pazarlama konusunda Instagram'ı tercih edenlerin ne kadar doğru bir seçim yaptığını gözler önüne seriyor. Siz de işletmenizin veya bireysel faaliyetlerinizin tanıtımını Instagram üzerinden yapmak istiyorsanız başlayalım...

Instagram Profilini Satışa Hazırlamak

Instagram hesabınız yoksa yeni bir hesap açın. Halihazırda açılmış bir Instagram hesabınız varsa, profilinizi aşağıdaki tavsiyelere göre düzenleyin.
  • Profilinize işinizi temsil eden, şık bir profil fotoğrafı ayarlayın.
  • İşinize uygun bir kullanıcı adı oluşturun.
  • İnternet siteniz varsa mutlaka profilinize ekleyin.
  • Biyografi alanına yazacaklarınız müşterilerinize güven versin.
Yukarıdaki dört tavsiyeye uyarsanız, profilinizi ziyaret edenlerin sizden alış veriş yapma olasılığını arttırmış olursunuz.

Instagram Satışında Ürün Fotoğrafları

Üst başlıktaki tavisiyeler sayesinde satış yapacağımız Instagram profilinin kalitesini arttırdık. Şimdi sırada ürünlerimizi satışa sunmakta. Satışa sunduğumuz ürünü çeşitli açılardan güzelce fotoğraflıyoruz. Satışa sunduğumuz ürünü çeşitli açılardan güzelce fotoğraflıyoruz. Ürün fotoğrafı çekerken beyaz arka plan kullanabilirsiniz. İmkânınız varsa ürününüzü fotoğraflarken güzel arka planlar kullanın. Örneğin el emeğiyle üretilmiş, anı defterleri satan bir Instagram hesabının kullandığı arka planı aşağıda görebilirsiniz.

Instagram için ürün fotoğrafı çekerken kullanılan arka plan çalışmasına güzel bir örnek.

Yukarıdaki fotoğrafı incelediğinizde ürünü ön plana çıkaran, kaliteli bir fotoğraflama çalışmasının nasıl olacağı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Siz de ürünlerinizi bu şekilde en uygun açıyla fotoğraflayarak Instagram'a yükleyebilirsiniz.

Bildiğiniz üzere Instagram birden fazla fotoğraf yüklemeye izin vermektedir. Ürününüzü birden fazla açıdan müşterilerinize göstermek istiyorsanız, bu özelliği kullanabilirsiniz.

Instagram Satışında Ürün Açıklaması ve Etiketler

Ürünlerinize yazacağınız açıklamalar, satışlarınızı doğrudan etkilemektedir. Ürün açıklaması yaparken kesin bilgiler verin ve ürününüzün özelliklerini tam ve doğru bir şekilde yazın. Ürün açıklamasına ürününüzün ne kadar kaliteli olduğunu ve diğer ürünlerden ne gibi farkları olduğunu yazın. Ürün açıklamasını tamamladıktan sonra Instagram'da fark edilmemizi sağlayacak etiketler kullanmamız gerekiyor. Bildiğiniz üzere Instagram'da # sembolü ile kelime etiketleyebiliyoruz. Bu etiketlemeleri yaparken aşırıya kaçmaya devam edin. Etiketleme yaparken sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri ürününüzle alakası olmasa bile ekleyebilirsiniz. Ayrıca #engüzelçanta #şıkayakkabı #hediyelikcüzdan gibi ürününüzün fark edilmesini sağlayacak etiketleri kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo ile Rakiplerinizin Önüne Geçin

Elektronik ticaret sitelerini inceleyen uzmanlar ücretsiz kargoyla gönderilen ürünlerin kargo ücretiyle gönderilen ürünlere nazaran çok daha fazla satıldığını açıklıyor. Bir kargo firmasıyla anlaştıktan sonra düşük gönderi ücretlerini müşterilerinize yansıtmazsınız. Böylelikle ürünleriniz müşteriler tarafından daha çok tercih edilir. Kısa vadede kâr marjınızı düşüren bir eylem olarak gözükse de uzun vadede size çok kazandıracak bir hamledir.

Kargo ile ilgili bir diğer hususta kapıda ödeme seçeneğidir. Kapıda ödeme seçeneğini mutlaka kullanmanız gerekiyor.

Takipçi Edinin ve Reklam Verin

Instagram hesabınız potansiyel müşteriler tarafından fark edildikçe takipçi sayısı artacaktır. Çünkü yukarıdaki kriterlere uygun olarak kaliteli bir Instagram profili oluşturdunuz. Instagram'da sizi takip etmeyen kişilere ulaşabilmeniz için reklam vermeniz gerekiyor. Reklam vermek için Instagram Business hizmetini kullanabilirsiniz.

Dışardan takipçi satın alma mevzusunu çok sevmesemde, insanların dikkatini çekmek adına 1000 - 2000 kişilik takipçi alımı yapılabilir. Bütçeniz varsa bu sayıyı arttırabilirsiniz. Takipçi alımından ziyade paylaşımlarınızın "Keşfet" sayfasına düşmesi için bol bol beğeni almanız daha sağlıklı olacaktır. Ürünleriniz keşfet sayfasına düştüğünde inanılmaz bir müşteri kitlesini karşılamaya hazır olun.

Düzen ve Müşteri İlişkileri

Düzen ve zamanlı çalışma bu işte başarının en temel faktörüdür. Ürünlerinizi anlattığımız şekilde, planlı ve zamanlı paylaşın. Onlarca ürünü aynı anda paylaşmak farkedilme olasılığınızı düşürecektir. Müşterilerinizle mesajlaşırken mutlaka kurumsal bir dil kullanın. Whatsapp üzerinden satış ve destek hattınını mutlaka kullanın. Konuşmalarınız ve tavrınız her zaman kurumsal olsun.

Bu yazıda anlatılanlara dikkat ettiğinizde satışlarınız mutlaka olumlu yönde etkilenecektir.  

Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram’a Giriş Yap | Instagram'a nasıl giriş yapılır?

Instagram Kullanmanın Zararları | Instagram'ın Zararları Nelerdir?

Instagram Şifremi Unuttum, Hesabımı Nasıl Kurtarabilirim?

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?