Instagram Kullanmanın Zararları | Instagram'ın Zararları Nelerdir?

Instagram dünyanın en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşım uygulaması. Bu durum ülkemizde de pek farklı değil. Türkiye'de milyonlarca kişi aktif olarak Instagram'ı kullanıyor. Kullanıcıların bir çoğu halinden memnun olsa da bazı kullanıcılar Instagram'ın etkileri konusunda sıkıntılar yaşayabilir. Bu yazımızda söz konusu kullanıcılar için Instagram'ın zararları hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Instagram'ın Zararları



İçinde bulunduğumuz çağ gereği, İnternet kullanmayan kişi sayısı oldukça düşük. İnternet bilgi edinme ve işlerimizi kolaylaştırma adına büyük bir nimet olsa da insanları olumsuz etkileyen yönleri de oldukça fazla. Günümüzde İnternet’in olumsuz yönünü en çok hissettiğimiz alan sosyal medya siteleri. İnternet kullanıcılarının hemen hemen hepsi sosyal mecralara kayıt olmuş durumda. Yapılanların başkalarıyla paylaşılması ve başkalarının hayatlarına özenme insan hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Sosyal medya üzerinden yayılan yalan haber ve yanlış bilgilendirmeler de sosyal medyanın insanlığa verdiği en büyük zararı oluşturuyor. Peki bu durumda Instagram’ın konumu ne? Instagram ne derece zararlı? İngiltere'deki Kamu Sağlığı İçin Kraliyet Topluluğu tarafından yapılan araştırmaya göre, Instagram özellikle gençler olmak üzere kullanıcılarının ruh sağlığı konusunda en zararlı platform olarak belirlenmiş.

Instagram neden zararlı?


Instagram'da paylaşılan fotoğraf ve video sonrası gelen beğenilerin insanlarda "takdir görme, beğenilme" arzusu uyandırdığı ispatlanmış. Instagram bu yönüyle özellikle genç kullanıcılarının özgüvenini doğrudan etkiliyor. Uzmanlar beğenilme ve takdir edilme arzusunun sigara ve alkol bağımlılığı bakımından daha tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Instagram'ın Zararlarını En Aza İndirme

Instagram kullanıcılarının bu yazıyı okuduktan sonra endişelenmelerini istemeyiz. Instagram kullanıcıları aşağıdaki hususlara dikkat ederlerse, Instagram'ın olumsuz etkilerinden en az seviyede zarar görürler.

  • Uygulamayı günde en fazla 10 - 15 dakika kullanın.
  • Paylaşımlarınızı sade tutun.
  • Her anınızı paylaşmamaya özen gösterin.
  • Sadece taktir ettiğiniz ve hoşunuza giden gönderileri beğenin.
  • Gerekmedikçe yorum yazmayın.
  • Gereksiz tartışmalarda bulunmayın.
  • Mümkünse hesabınızı gizli tutun, herkese açık profil kullanmayın.

Instagram Kullanmanın Zararları | Instagram'ın Zararları Nelerdir?


Instagram'ın zararlarını anlattığımız yazımız bu kadar! Konuyla ilgili görüşleriniz bizim için önemli, eğer konuyla ilgili görüş belirtmek isterseniz, aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram’a Giriş Yap | Instagram'a nasıl giriş yapılır?

Instagram Şifremi Unuttum, Hesabımı Nasıl Kurtarabilirim?

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram'da Satış Yapmak | Instagram İle Kazançlarınızı Arttırın