Instagram Nedir? Ne İşe Yarar? | Instagram Hakkında Detaylı Bilgi

Günümüzde akıllı telefon sahiplerinin hemen hemen hepsi Instagram uygulamasını kullanıyor. Bu uygulama sayesinde insanlar çektikleri fotoğraf ve videolara kolayca kaliteli filtreler ekleyebiliyor. Ayrıca anlık hikaye paylaşımları da akıllı telefon kullanıcıları tarafından çok sevildi. Peki Instagram tam olarak nedir? Instagram ne işe yarar? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Instagram Nedir?

Instagram, akıllı telefon kullanıcılarının kolayca fotoğraf ve video paylaşmasını sağlayan bir akıllı telefon uygulamasıdır. Uygulama paylaşımının yanı sıra çekilen fotoğraf ve videolara kaliteli filtreler uygulanmasını sağlamaktadır. 2010 yılının Ekim ayında Kevin Systrom ve Mike Krieger ikilisi tarafından kurulmuştur. İlk olarak Apple marka mobil cihazlarda kullanılabilen Instagram uygulaması, bir süre sonra Android işletim sistemli telefonlarında da kullanımına sunuldu.

Instagram'ın hızlı yükselişi sosyal medya devi Facebook tarafından fark edildi ve Facebook Instagram'ı bir milyar dolara satın aldı. Fotoğraf ve videolara sağladığı kaliteli filtreler ve kolay kullanımı sayesinde Instagram akıllı telefon kullanıcıları tarafından çok sevildi. Böylece Instagram uygulması dünyanın en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşım servisi oldu.

Kevin Systrom kimdir? Instagram'ı nasıl kurdu?

Kevin Systrom
Kevin Systrom, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan bir girişimci ve bilgisayar programcısıdır. 30 Aralık 1983 yılında dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini  Stanford Üniversitesinde tamamlamıştır. Üniversitede yönetim bilimi ve mühendislik eğitimi almıştır. Stanford Üniversitesini tamamladıktan sonra Google'de çalışmaya başlamıştır. Gmail, Google Takvim ve Google Dökümanlar gibi önemli servisler için Google'ye hizmet etmiştir. Google'den ayrıldıktan sonra bir süre Burbn isimli proje üzerinde çalışmıştır. Burbn, günümüzün gözde konum bildirim uygulaması Foursquare'in klonu gibidir. Burbn macerası devam ederken Mike Krieger ile karşılaşıyor. İkili Burbn kullanıcılarının uygulama kullanım alışkanlıklarını incelerken, kullanıcıların hiç konum belirtmediğini, sadece fotoğraf paylaştığını farkediyor. Bunun üzerine Instagram'ın doğmasına sebep olacak değerlendirmeler başlamış oluyor. İkili uzun süre fotoğraf paylaşımı esasına dayanan bir uygulama için çalışıyor ve 2010’un Ekim ayında Instagram ortaya çıkıyor.

Mike Krieger kimdir?

Mike Krieger, bilgisayar mühendisi ve girişimcidir. 4 Mart 1986 yılında Brezilya’da Sao Paulo şehrinde doğmuştur. Mike Krieger Brezilyalıdır ve Kevin Systrom ile Stanford Üniversitesi'nde tanışmıştır. Mike Krieger'ın tüm dünya tarafından tanınmasını sağlayan girişim bildiğiniz üzere Instagram'dır.

Instagram ne işe yarar?

Instagram, hesabınızdan kolayca fotoğraf ve video paylaşmanızı sağlar. Ayrıca anlık hikayeler oluşturmanıza olanak tanır. Instagram kütüpanesinde bulunan filtreler ile paylaşımlarınızı güzelleştirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram’a Giriş Yap | Instagram'a nasıl giriş yapılır?

Instagram Kullanmanın Zararları | Instagram'ın Zararları Nelerdir?

Instagram Şifremi Unuttum, Hesabımı Nasıl Kurtarabilirim?

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram'da Satış Yapmak | Instagram İle Kazançlarınızı Arttırın